Президентът Румен Радев връчи орден Мадарски конник първа степен на посланика

...
Президентът Румен Радев връчи орден Мадарски конник първа степен на посланика
Коментари Харесай

Президентът връчи орден „Мадарски конник“ на посланик Херо Мустафа. Тя: Това е символ на съюза ни

Президентът Румен Радев връчи медал „ Мадарски конник ” първа степен на посланика на Съединените щати у нас Херо Мустафа. Държавното отличие беше връчено за огромните заслуги на дипломата за задълбочаването на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, както и за разширението на двустранното съдействие в областите от съвместен интерес. Церемонията се проведе в Гербовата зала на „ Дондуков ” 2. Херо Мустафа е удостоена с ордена в края на своя мандат. Новият дипломат на Съединени американски щати ще бъде Кенет Мъртън.
" Нахлуването и бруталната война на Русия против Украйна доведоха до внезапно утежняване на средата за сигурност и провокираха самите устои на построения интернационален и правов ред ". Това съобщи президентът Румен Радев по време на церемонията, на която удостои с медал „ Мадарски конник “ първа степен посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа. Радев добави, че пандемията от COVID-19 сложи на тестване одобрения интернационален ред и връзки. 

По думите на президента страната ни ще продължи да разчита на Съединени американски щати за модернизацията на Въоръжените ни сили и за подсилване на отбранителните качества на Българската войска като резистентен поръчител за националния ни суверенитет. 
„ В новите измерения на интернационалната конюнктура сигурността и защитата се постановиха естествено като основно измерение на нашето дейно партньорство освен в двустранен проект, само че и в границите на НАТО “, разяснява Румен Радев. Според него съдействието в областта на енергетиката се е наложило като различен предпочитан дирек, а това е асъдействало за подсилване на енергийната сигурност на целия район. 
Във фокуса на взаимната активност сред двете страни беше и укрепването на върховенството на правото, битката с корупцията, тероризма и проведената престъпност, уточни президентът. Въпреки обективните компликации, от 2019 година насам (посланик Херо Мустафа е в България от 2019 г.) двустранната търговия бележи непрестанен растеж, означи президентът и уточни, че за 2021 година е достигнала 1,3 милиарда $.


„ Днешната гала е израз на благодарност и на високата оценка за всеотдайната работа и безспорния персонален принос на дипломат Мустафа за развиването на стратегическото партньорство сред Съединени американски щати и България “, сподели Радев. Според президента от първия ден на своя мандат в София дипломат Херо Мустафа работи безрезервно и пламенно за развиването на политическия разговор и разширение на съдействието във всички области от съвместен интерес. „ На дипломат Мустафа се падна нелеката задача да управлява задачата на Съединени американски щати в София в интервал, белязан от невиждани районни и световни провокации “, съобщи той. По думите на Румен Радев дипломат Херо Мустафа и нейният екип са били постоянно подготвени да окажат подпомагане и помощ, както и да работят с българските институции.
На 19 септември тази година ще бъдат навършени 120 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати, означи Радев. С сполучливия мандат на дипломат Мустафа тя оставя зад тила си една значима страница от историята на тези връзки, сподели още президентът.
„ За мен е огромна чест да бъда удостоена с медал „ Мадарски конник ”. Приемам го като удостоверение за сполучливото ни съдействие и знак на съюза сред нашите две страни ”, съобщи Херо Мустафа.

 
28 Фев 2023100127 Фев 202336627 Фев 202319425 Фев 2023240125 Фев 202327224 Фев 20231435Коментариold_beggar28 Фев 2023 11:53ч.
Hit the road Herro and don't you come back no more!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Румен Радев за следващ път се доказва28 Фев 2023 12:00ч.
като американски сътрудник за въздействие
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Румен херомустафов продължава да копае надолу.28 Фев 2023 12:49ч.
И няма кой да го спре!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вашият съюз не е наш съюз. Няма сйюз сред българите и международния израстък САЩ28 Фев 2023 12:06ч.
Работодателката беше наградена от назначенеца си. Фарс.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Необичаен28 Фев 2023 12:15ч.
А, Деси знае ли,че сте в съюз с него?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Евоатлантически милитаристи идиоти28 Фев 2023 12:17ч.
Господарката с бич в ръка, а прислужникът прострян на пода в поза " сутерен "! Мила родна картинка!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати светлочервен мустафа радев28 Фев 2023 12:19ч.
Херо Мустафа би трябвало да получи цели три ордена от прислужникът си светлочервен мустафа радев!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Радев е проклинание за България!28 Фев 2023 12:23ч.
Вчера награди Мадаренко, през днешния ден Мустафенко, на следващия ден кой ли ще награди безродника Раденко?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати удостоверение за сполучливото ни сътрудничество28 Фев 2023 12:24ч.
" Сътрудничество " сред стопанин и плебей със садомазохистични детайли. И това, дето написа, че го е споделил Радев, единствено го удостоверява. " Сътрудничеството " изисква ли у нас " мобилизационна лотария " на 20-годишните, както разгласи през вчерашния ден дементен дедо?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Викт28 Фев 2023 12:25ч.
Генерал Деси в този момент ще разбере за съюза и ще го поучава тази вечер. Иначе извънредно доста двуличие и фалш и от двете страни. Боже,боже, какъв брой тъга има по този свят!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Z T.M.28 Фев 2023 12:29ч.
Трябва да се отстрани този медал. Девалвирал е, щом го дават на кило на всеки отпадък!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тралала28 Фев 2023 12:32ч.
Като виждам вождът на индианците е поканил и бъдещите помощник-шерифки Мустафа, да привикваме занапред.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати неграмотен28 Фев 2023 12:47ч.
Не му стигна измяната на днешна България, та посегна и на хилядолетното ѝ достолепие! Мадарският конник е знак на България - велика, самостоятелна, горда! Но измекярите нямат помен от това. Раздават признака български на всеки безочлив окупатор.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЦВЕТЯ ЗА ЕКЗЕКУТОРА:-)28 Фев 2023 12:55ч.
Не желая да съм на мястото на Радев. Той е един от най-известните трагически герои на новото ни време - другият е Борисов. На Борисов зъбите му към този момент изпадаха. Радев към момента се държи в добра физическа форма...засега.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати colibri28 Фев 2023 13:08ч.
Показна гала, изпълнена с фалш и двуличие, кухи изречения, изкуствено приповдигнат звук, фотография за спомен. Мустафа си отпътува, само че идва Мъртън, който има забавна биография...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Конника " за нищо го неат28 Фев 2023 14:12ч.
Не остана и за баа Гицка от Бусманциа
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Георги Богданов28 Фев 2023 14:19ч.
Радев да връчи един и на себе си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023143107 Фев 2023182526 Фев 2023706418 Фев 20231406
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР